Τα Βιολογικά Προϊόντα μας
Οι Μπάρες μας
Προϊόντα με Πρωτεΐνη
Βούτυρα Ξηρών Καρπών
ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Είναι εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων και πολυακόρεστων οξέων. Περιέχονται ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και προάγουν την καρδιαγγειακή λειτουργία.
ΜΕΛΙ
Το μέλι είναι εξαιρετικά χρήσιμο τρόφιμο. Είναι ένα φυσικό προϊόν με μεγάλη βιολογική αξία. Περιέχει υδατάνθρακες, βιταμίνες, πρωτεΐνες, ένζυμα, οργανικά οξέα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και νερό, ουσίες απαραίτητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.
ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟΣ
Είναι ο σπόρος που βγαίνει από το γνωστό φυτό της παπαρούνας, πλούσιος σε φυτικά λιπαρά και έχει κατασταλτικές ιδιότητες. Ως ρόφημα είναι μαλακτικό, αντιβηχικό, σπασμολυτικό και χρησιμοποιείται ενάντια της υπερδιέγερσης.
ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΣ
Είναι το πιο θρεπτικό κομμάτι της κολοκύθας. Το ποσοστό πρωτεϊνών τους κυμαίνεται στα 30-40%, ενώ παρουσιάζουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο από οποιοδήποτε άλλο είδος σπόρων. Περιέχουν επίσης, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο.
ΣΟΥΣΑΜΙ
Το σουσάμι – ένα προϊόν που οι αρχαίοι Έλληνες όπως και οι υπόλοιποι λαοί της Μεσογείου χρησιμοποιούσαν στην καθημερινή τους διατροφή – βοηθά στην καταπολέμηση της χοληστερίνης, στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στην πρόληψη του καταρράκτη και στην αντιμετώπιση του διαβήτη.
ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ
ο λιναρόσπορος, ευρέως διαδεδομένος στον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια, μπορεί να βοηθήσει: στη μείωση της χοληστερόλης, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, στη μείωση της απώλειας οστικής μάζας, στην απώλεια βάρους, στην αύξηση της ανοσίας και στην καταπολέμηση του καρκίνου.
ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΣ
Ο ηλιόσπορος αποτελεί καλή πηγή σεληνίου το οποίο είναι ένα ιχνοστοιχείο που είναι απολύτως απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας μας .Περιέχει σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β3, βιταμίνη Β1 και βιταμίνη Β6, σε καλά λιπαρά όπως είναι τα ακόρεστα λιπαρά οξέα.
ΣΤΑΦΙΔΑ ΞΑΝΘΙΑ
Βασικό στοιχείο της διατροφής των προγόνων μας, που πίστευαν ότι είχε μαγικές και ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες.Οι σταφίδες περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, φυτικές ίνες, κάλιο, σελήνιο, βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο.